KERÁMIAPARK kerámia tanfolyamok mindenkinek
1224 Budapest, Bartók Béla út 136.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1-3622-413

Rólunk

 

A Kerámiapark 1994-ben alakult. Kezdetben Budatétényben, az V. utcában, jelenleg a Nagytétényben, a Bartók Béla út 136. sz. alatt működik alkotóházunk.

 

Oktatás, táborok

A megnyitás óta oktatunk, kerámiakészítő tanfolyamokat tartunk, kerámia táborokat szervezünk Budapesten és vidéken felnőtteknek és gyermekeknek is. 

Ősi kultúrák

Az oktatás az ősi kultúrák tükrében zajlik: az ősi formavilág és jelképek tisztasága áthatja tanulóink művészi látásmódját. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulóink az ősi formák megismerésével kezdjék a tanulmányaikat. A gyökerekhez való visszatérés és az abból való újra építkezés új színt és életet visz  a mai, ezen elvek alapján készülő kortárs alkotásokba.
A Kerámiapark a keramikus művészek találkozóhelye.

Különleges égetések

Lehetőség van különleges égetési módokra: őskori gödörégetésre, a hagyományos fával fűtött, kerek kemencés égetésre, elektromos és raku égetésre.  Szívesen dolgozunk együtt más keramikusokkal, tapasztalatainkat kicseréljük, egymást segítve haladunk az úton.

Kulturális programok

A tanfolyamok és az alapanyag forgalmazás mellett galériánkban, az „Artchaika” Galériában rendszeresen kulturális programokat szervezünk. Előadásokat tartunk, melyek nem feltétlenül a szakmabelieknek szólnak, inkább művészetről, jelképek értelméről, a mai és régi értékeinkről szólnak. A kiállításokra elsősorban a mai magyar kerámiaművészet meghatározó egyéniségeit hívjuk meg, de teret adunk a fiatal művészek, tanítványok megmutatkozásának, nem utolsó sorban egyesületünk tagjait is bemutatjuk műveik által. 

Közösségünk rendszeresen részt vesz bemutatókon, kézműves vásárokon.

Alkotó közösségünk, 2001 - ben alapította az Artchaika Egyesületet, céljaink hatékonyabb megvalósítása érdekében, hogy tudását és tapasztatát szélesebb körben terjessze.    

A Kerámiaparkban működő programok: 

  • Oktatás, gyerek, felnőtt, OKJ –s képzés
  • Különleges égetések
  • Nyári kerámiatáborok, alkotótáborok
  • Előadások
  • Kiállítások
  • Bemutatók
  • Kerámiakészítés
  • Alapanyag forgalmazás

KERÁMIAPARK, 1224 Budapest, Bartók Béla út 136. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1-3622-413

Our website is protected by DMC Firewall!