KERÁMIAPARK kerámia tanfolyamok mindenkinek
1224 Budapest, Bartók Béla út 136.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1-3622-413
◄ Vissza

Mesterfogások hétvégéje - főzőedény, fazék

Szakmai továbbfejlesztés mesterek vezetésével

A hétvégékre várjuk tanulóinkat, más intézményben tanulókat, szakmai társakat, akik ezekben a témákban szeretnének fejlődni, lehet jönni azoknak is, akik kevésbé tudnak korongolni. A mesterek mindenkivel a maga szintjén foglalkoznak.

Régen a fazekas inasok, hogy megszerezzék a szükséges szakmai gyakorlatot, mesterről mesterre jártak, hogy a szakma csínját-bínját ellessék, eltanulhassák. Ma már erre nincs lehetőség. A legjobb megoldásnak az találtuk, hogy a mestereket hívjuk „házhoz”, így intenzíven tudnak foglalkozni a tanulókkal, és nem utolsó sorban a tanulni vágyók megspórolják a rengeteg fáradtságot, útiköltséget.

Elsősorban a gyakorlati tudás fejlesztése, a cél, de a téma felvezetéséhez egy kis szakmatörténet is társul. A hosszúhétvégéken mindig más-más témát adunk, nehezebb formákat, vagy különleges stílust, vagy tájegység szerinti anyagot, ami a szakmai tudást fejleszti.

A mester bemutatja a feladatot és végigviszi a résztvevőket, hogy a gyakorlatot mindenki el tudja sajátítani. Természetesen, ha valakinek másban vannak nehézségei, azt is segítünk megoldani, begyakorolni.

Időpont

2016. szeptember 3-4. (szombat-vasárnap 10:00-16:00)

Főzőedény, fazék
Mester: Berta István fazekas

Nagyobb méretű tálasedények készítését tervezzük, mezőtúri mintákkal. A formákról, díszítésekről előadást fog tartani a mester.

Részvételi díj:

6.000 Ft/fő/nap (oktatás, műhelybér, alapanyag)
Az elkészült tárgyakat bérégetésben kiégetjük.

Az oktatási időn túl lehet önállóan gyakorolni a műhelyben. A többlet órákért 500 Ft műhelydíjat kérünk.

Szállás:

A műhely felett kialakított vendégházban, 1-2 fős szobákban lehet aludni, pihenni, tisztálkodni. Résztvevőknek kedvezményes: hálózsákkal 2000 Ft/fő/éj. Ágynemű használattal: 2500 Ft/fő/éj.

Étkezés:

Egyénileg (lehet bográcsozni, melegszendvicset gyártani, pizzát rendelni, zsíros kenyeret enni, stb.)

Egyéb információk:

A Mesterfogások Hétvégéjére maximum 8 főt tudunk fogadni, mert ennyi korong van, ezért időben jelentkezz! Ha valakinek van saját korongja és elhozza, úgy részt vehet létszámon túl is. Lehet 1-1 napra is jelentkezni, ha valaki nem tud több időt szakítani, és ha a két napra jelentkezők nem töltik fel a csoportot.

Jelentkezés módja:

E-mailben: info@keramaiapark.hu,
Telefonon: +36/1-362-2413, +36-20/992-6804.
Jelentkezés 5000 Ft foglalóval, amit nem adunk vissza, ha valaki mégsem jön el.

A program helye:

KERÁMIAPARK, 1224. Budapest, Bartók Béla út 136.

Térkép:


Our website is protected by DMC Firewall!